Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Pinterest: можливості для бізнесу

Pinterest: можливості для бізнесу 1

Важко сказати, яке завдання ставили собі розробники Pinterest спочатку, але сьогодні цей сервіс – не просто основа картинок, а альтернативний спосіб пошуку інформації. Як свідчить статистика, до 93% користувачів використовує його спеціально для того, щоб шукати товари та планувати покупки. Тетяна Шиян, team-lead SMM-відділу SEO-Studio, розуміється на темі.

Pinterest: можливості для бізнесу 2

Як працює Pinterest

Pinterest позиціонується як соціальна мережа, але насправді це сервіс закладок та за сумісництвом пошукова система. Особливість сервісу у його спрямованості на візуальний контент – фотографії, малюнки, інфографіка, відео. Це дуже до речі, оскільки популярність візуального контенту у мережі продовжує швидко зростати. Експерти передбачають, що в майбутньому левова частка всього трафіку припадатиме саме на графіку та відео.

  1. Принцип соціальних закладок. Користувачі цієї мережі зберігають у своєму профілі зображення та відео з будь-якої сторінки будь-якого сайту (піни). При цьому посилання на джерело автоматично зберігається. Зрозуміло, є можливість структурувати зображення. Для цього передбачені так звані «дошки», за допомогою яких користувачі можуть створювати стільки розділів, скільки потрібно. Кожен із розділів відноситься суворо до своєї тематики.
  2. Ефективний пошук за зображеннями. Саме він надає сенсу цієї соціальної мережі. Користувачі можуть шукати серед мільйонів зображень і завдяки хорошій структурованості швидко знаходити потрібне.
Pinterest: можливості для бізнесу 3
Pinterest: можливості для бізнесу 4

Що публікувати у Pinterest

Крім простих пінів, що містять зображення, заголовок, короткий опис та посилання на джерело, соціальна мережа пропонує скористатися розширеними форматами.

Pinterest: можливості для бізнесу 5
  • Товари. Крім традиційних можливостей, такі піни містять додаткові поля, що включають вартість товару, інформацію про його наявність або відсутність на складі, адреси магазинів, де товар можна придбати і контактні дані. Товари Pinterest фактично дозволяють створити власний інтернет-магазин.
  • Програми. Цей вид пінів містить додаткове пряме посилання на завантаження програми. Користувачеві навіть доведеться переходити при цьому на сторонній сервіс.
  • Статті. Користувачі Pinterest рідко читають, але якщо стаття того вартує, то кількість переходів може бути досить великою. Тільки не слід викладати у цю соціальну мережу кожну статтю чи пост, опубліковану на сайті. Набагато розумніше ділитися кращими, обраними публікаціями.
  • Рецепти. Оскільки кулінарна тематика користується високим попитом, розробники Pinterest вирішили додати спеціальний пін, який містить такі додаткові поля як час приготування та потрібні інгредієнти.
Pinterest: можливості для бізнесу 6

Як видно, розширених пінів у Pinterest не так вже й багато. З іншого боку необхідно враховувати, що існуючі повноваження універсальні й підходять здебільшого. Наприклад піни-товари можна використовувати для просування та презентації будь-яких продуктів або послуг. Не говорячи вже про стандартний пін, який підходить буквально для всього.

Важливо про Pinterest

Головне, що слід запам’ятати при роботі з Pinterest – варто ділитися тільки якісними ілюстраціями, які викликають емоції, надихають на дію, навчають або розважають.

Величезний плюс Pinterest полягає ще й у тому, що піни не губляться з часом і продовжують брати участь у загальному пошуку протягом усього свого життя. На відміну від того, як це відбувається з інформацією в інших соціальних мережах, у тому ж Facebook, коли інформація живе лише кілька годин або (у кращому разі) днів, а потім безнадійно тоне в новому потоці.

Поки що за допомогою Pinterest просуваються переважно західні компанії, оскільки аудиторія сервісу переважно англомовна. У нашій країні він ще тільки набирає популярності. Це дає шанс маркетологам. Вкладати у розвиток свого профілю я раджу вже зараз.

26.08.2018

Автор статьи: