Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

SEO просування в ТОП Google USA сайту онлайн ігор

SEO просування в ТОП Google USA сайту онлайн ігор 1

Послуга: SEO-просування

Тематика: онлайн-ігри.

Старт роботи: липень 2018

Регіон: США.

Позиції на старті: 0 ТОП

Пошукова система: Google, Yahoo! та інші.

Про проект

Сайт онлайн ігор, цільова аудиторія, діти, підлітки, батьки. На сайті великий вибір онлайн ігор в основному ігри з мультиплікаційними персонажами, та симулятори старих ігор з приставок типу Dendy та Sega. Сайт розділений на розділи з тематики та новинок.

Початок роботи:

  1. Аналіз конкурентів
  2. Аудит сайту
  3. Збір семантики
  4. Вибір стратегії

Перед вибором стратегії та початком робіт з просування було зроблено аудит сайту та, паралельно, проведено аналіз конкурентів та збір та кластеризацію семантики.

Аналіз конкурентів дав картину: як і де нарощувати масу посилань, були вивантажені всі домени-донори і проведено перехресний аналіз щодо збігу донорів у конкурентів. Наприклад: у вас 10 конкурентів з різних джерел. Ви збираєте з усіх конкурентів їх донорів. За допомогою Excel відбираєте максимальну кількість збігів у конкурентів та сортуєте до колонок за збігами. Звичайно, лідери зі збігів будуть youtube.com, plus.google.com і т.д. Також трапляється безліч ресурсів, які наші SEO-фахівці називають “Ти мені – я тобі”. Це посилання-обмінники: ти розміщуєш посилання ресурсу у себе на сайті, а ресурс у себе твоє. Після фільтрації сміття було знайдено багато тематичних блогів та сайтів. Також завдяки аналізу конкурентів стало зрозуміло, як має виглядати профіль.

І тут робота закипіла! Вже встиг аудит і розпочалася робота над виправленням внутрішніх помилок та створенням додаткових розділів для захоплення низькочастотних запитів. Аналіз показав, що на високочастотних запитах вже давно сидять старі пузаті сайти, і боротьба з ними на даному етапі нагадуватиме боротьбу з вітряками як у романі Мігеля де Сервантеса “Дон Кіхот”. Ми вирішили пройтися за середньо та низькочастотними запитами та запитами, близькими до нашої тематики. Наприклад, такі запити, як “online games”, які мали пряме відношення до діяльності нашого сайту, були давно і серйозно зайняті гігантами даної індустрії. Але! Ми знали, що окрім прямих запитів, є й ті, що наводять. Ми розробили запити, взявши назву ігрових персонажів (переважно це мультиплікаційні герої) та додали до них приставки з нашими основними запитами. Звичайно, зрештою, ми конкурували з гігантами індустрії мультиплікації.

Стратегія

Після збору всіх необхідних даних, був проведений мозковий штурм, і була розроблена стратегія просування, а саме:

  1. Внутрішня оптимізація сайту
  2. Додавання потрібних розділів та фільтрів, керуючись результатами збору семантики.
  3. Перевірка сторінок індексації.
  4. Розробка Блога.
  5. On-Page більш яскраві та чіпляючі, тому що основні відвідувачі сайту – діти та підлітки.
  6. Нарощування маси посилань Аутрич.
  7. Постійна перевірка запровадження змін.

Аутрич, link building

Найцікавіше, що сталося в роботі над цим проектом – це нарощування маси посилань і Аутрич. Скориставшись аналізом конкурентів, а саме – перехресним порівнянням донорів конкурентів, було складено шаблон листа ВМ, попередньо підготовлено ТЗ на тексти, складено анкор-лист. Спираючись на зріз за позиціями і керуючись семантикою, зібрали анкор-лист у співвідношенні: Анкор 40/60 Безанкор. Багато ресурсів надали послуги своїх копірайтерів, що дозволило нам зберегти свої тексти для безкоштовних ресурсів. Також була створена сторінка на Google.Plus та Google.Sites. Паралельно розпочалася робота з написанням статті у Wikipedia. Після тривалої роботи та модерації статті ми розмістили її в основному розділі Wiki.

Надалі посилання почали стабільно нарощуватись.

Перевірили домени донорів, у першу чергу за Organic Search: трафік донора повинен становити не менше 20К. Обов’язковий критерій: відповідність тематиці та незаспамленість. Однак, є ресурси, які не зовсім підходять нам за тематичністю, але мають дуже хороші показники. І тут довелося трохи коригувати основний меседж для читачів. Наприклад, сайт-донор має освітню тематику. Ми пишемо статтю про вплив та вплив комп’ютерних ігор на освітній процес дитини, посилаючись на інші джерела, у тому числі на наш сайт, імітуючи природне походження статті.

Перед запуском “Крауд”, компанії-донори були ретельно відібрані. Також було проведено тендер серед виконавців. Зрештою: ми працюємо з трьома підрядниками. Ви запитаєте: чому не можна працювати з одним? Відповімо: знову ж таки, для імітації природності процесу, кожен виконавець має свій індивідуальний почерк. І, наприклад, якщо вам потрібно розписатися за 100 осіб, то як би ви не намагалися визначити, що 100 підписів написав одна людина досить легко. Так і тут.

Наразі робота над проектом триває. Проект дуже цікавий, тому повідомлятимемо про проміжні результати.

03.12.2019

Автор статьи: