Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Вплив пандемії коронавірусу на маркетинг

Вплив пандемії коронавірусу на маркетинг 1

Компанії, які вкладають кошти в офлайн – маркетинг та рекламу в умовах ізоляції виявлять, що вкладати бюджети просто безглуздо.

І що у такому разі робить бізнес? Намагається всіма силами компенсувати неминучі збитки, зберегти онлайн активність, щоб усіма силами компенсувати втрати.

Цілком можливо, що витрати на рекламу на радіо та телебаченні зростуть. Також можливо те, що деякі компанії скорочуватимуть маркетингові бюджети для економії. Деякі галузі постраждають більше, ніж інші. Наприклад, вже на стопі – туризм, авіа, розваги та HoReCa. Якщо ви перебуваєте в одній з найбільш постраждалих галузей, ваш пошуковий трафік також може знизитися.

Генеральний директор Facebook Шеріл Сендберг нещодавно повторила думку багатьох про те, що ніхто не знає, який вплив пандемія коронавірусу вплине на маркетинг.

Як підстрахувати пошуковий маркетинг?

Можна припустити, що чим більше людей працюють із дому, тим гнучкішим стає «робочий день». Це означає, що люди можуть виконувати особистий чи діловий пошук у будь-який час дня чи ночі.

Не ізолюйте свій маркетинг

Як і у разі будь-якої кризи, те, як бізнес реагує, є ключовим. Ви спокійні та вживаєте заходів, або в паніці та паралізовані?
Люди не повинні робити зараз дві речі: збирати туалетний папір та скорочувати бюджет на пошуковий маркетинг.
Те, як бізнес належить до маркетингу, може або підтримати чи зламати його. Можливо, багатьом може бути гарною ідеєю перерозподілити існуючий маркетинговий бюджет (наприклад, бюджет на заходи чи зовнішню рекламу) на різні цифрові канали.

10 завдань для маркетологів за умов нинішньої кризи

Що має врахувати бізнес у нинішній ситуації?

1. Знати пошукові тенденції.

Щоб бути більш релевантним для короткострокових кампаній SEO та PPC, будьте в курсі того, що зараз шукають (ми пропонуємо використовувати Google Trends). Як продавець, ви можете отримати величезні вигоди від ваших кампаній SEM, якщо у вас є продукти, які люди шукають. З іншого боку, якщо ви знаєте, який тип результатів пошуку відображається для запиту прямо зараз (пам’ятайте: запит має бути свіжим), ви можете створити відповідний контент, щоб відповісти на нього.

2. Створюйте своєчасний та актуальний контент.

Що ваша аудиторія чи споживач хоче дізнатися від вас прямо зараз? Скористайтеся цією можливістю, щоб спілкуватися та давати експертне, унікальне розуміння ситуації. Переконайтеся, що у вас є гарне поєднання контенту, яке «працює як завжди» та має відношення до кризи.

3. Зміцніть свій цифровий контент.

Розгляньте можливість оновлення свого бізнесу зараз, щоб виробляти більше цифрового контенту, такого як подкасти та вебінари, у короткостроковій та довгостроковій перспективі. Якщо ви займаєтеся бізнесом з особистими консультаціями або навчанням, зараз саме час перейти до онлайн-навчання. За оцінками дослідників, до 2025 року сектор електронного навчання оцінюватиметься у 158 мільярдів доларів, тож зараз непоганий час для цього. Уроки, зроблені зараз, виявляться корисними, коли вам потрібно буде робити їх частиною вашого бізнесу.

4. Перейдіть до режиму онлайн.

Якщо ви є місцевим бізнесом чи роздрібним торговцем, вам треба вже думати. Чи можна перенести частину вашого бізнесу онлайн або змінити свою бізнес-модель? Чи можете ви перенести покупки в магазині на віртуальні покупки або покупки в магазині онлайн-покупки з доставкою?

5. Оптимізуйте свій контент.

Якщо ви створюєте контент про коронавірус або щось, що знаходиться в тренді, ви хочете збільшити свої зусилля по оптимізації, щоб його можна було знайти в результатах пошуку. Наприклад, Schema.org недавно додав пов’язані з COVID-19 структуровані типи даних.

6. Використовуйте пошуковий маркетинг для брендингу та кризових комунікацій.

Навіть якщо продажі ваших товарів та послуг скорочуються, ви можете використати пошуковий маркетинг для цілей брендингу. Наприклад, реклама може вказувати на цільові сторінки з ключовою інформацією про ці товари.

7. Використовуйте пошуковий маркетинг для управління репутацією та довіри.

Наприклад, пиво Corona, можливо, має робити це, ґрунтуючись на сприйнятті людьми його ставлення до коронавірусу. Ви також повинні стежити, як настрої онлайн можуть впливати на ваші сигнали довіри в цей період.

8. Будьте попереду своїх конкурентів.

Якщо ви призупините свої кампанії з пошукового маркетингу, а ваші конкуренти – ні, хто буде успішнішим, коли все це закінчиться? Які бренди споживач віддасть перевагу? Ті, хто залишається в контакті, або за закриті?

9. Пам’ятайте, що SEO – це довгострокова стратегія.

Ви повинні зберігати спокій та продовжувати SEO, тому що алгоритми Google не роблять перерву під час кризи. Фактично, цей період може бути просто можливістю, яка вам потрібна для виконання потрібних проектів (таких як створення нового контенту або покращення сервера), які можуть допомогти вам у пошуку.

10. Не купуйте дешевий SEO.

Коли бюджети обмежені, є спокуса пошукати більш дешеві послуги SEO або комплексні маркетингові послуги. У такі часи компанії не можуть дозволити собі реалізувати пошуковий маркетинг у когось, крім експертів SEO. Після того, як все вляжеться, вони зіткнуться з ще однією кризою: немає рейтингу, немає цільового трафіку та, можливо, штрафи Google.

Що впливатиме на постачальників пошукового маркетингу?

Це, мабуть, буде важким часом для маркетологів. Для багатьох компаній, які займаються пошуковим маркетингом, скорочення персоналу неминуче.
Агентства також повинні робити все необхідне для продовження обслуговування нових і існуючих клієнтів. Для деяких – скорочення бюджетів може бути проблемою (хоча є надія, що клієнти бачать цінність у продовженні пошукового маркетингу).
Це означає необхідність змінювати поточні кампанії та програми, щоб зосередитись на тому, що потрібно зараз. Деякі можуть мати нові стратегії, в той час як інші можуть вибрати базову тактику, але не так агресивно, як раніше.

Висновок

Зараз настав час для нас бути лідерами пошукового маркетингу. Нам необхідно створювати короткострокові рішення та орієнтовані на майбутнє стратегії для нашого бізнесу та наших клієнтів.
Ми маємо бути креативними з нашими продуктами, послугами та комунікаціями. Нам потрібно давати правильне посилання: що ми можемо успішно працювати в умовах кризи.

18.10.2019

Автор статьи: