Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Чи підходять конструктори сайтів для SEO

Чи підходять конструктори сайтів для SEO 1

Конструктори сайтів набирають популярності. Крім спеціалізованих сервісів багато хостингів створюють власні рішення, які дозволяють будь-якій людині швидко запустити якийсь проект буквально за кілька хвилин. Бар’єр для входу настільки низький, що практично важко знайти виправдання, щоб не створити власний сайт та не спробувати використати його для заробляння грошей. До тих пір, поки не прийде розуміння, що конструктори сайтів – це дарма витрачений час.

Чи варто використовувати конструктор сайтів

Чи не варто. Найкраще рішення для оптимізації сайту, створеного за допомогою конструктора, – це перестати використовувати конструктор і перейти на популярну CMS (система управління контентом). Той самий WordPress дозволяє отримати за менші гроші повнофункціональний сайт практично з безмежними можливостями.

Функціональність забезпечується як інтегрованими в двигун здібностями, так і великою кількістю готових плагінів, написаних майстрами на всі випадки життя. Недорогий хостинг та безкоштовна CMS дають реальні переваги та знімають усі обмеження на архітектуру сайту. А це, в свою чергу, відкриває всі шляхи для пошукової оптимізації та просування.

Чи підходять конструктори сайтів для SEO 2

На жаль, ця інформація може викликати деякий опір користувачів конструкторів. Перенести сайт на нову систему досить складно та накладно, навіть якщо в якийсь момент з’являється таке бажання. Більшість конструкторів мають закриту архітектуру, що ускладнює міграцію. Все зроблено так, щоб утримати користувачів у власній системі за всяку ціну. Проте, за бажання це цілком можливо.

SEO та конструктор сайтів

Звичайно, будь-який конструктор сайтів має працювати з SEO та має надати користувачам якісь можливості. Зазвичай, це вкладка «майстер SEO», де можна налаштувати ряд параметрів. Проблема у тому, що це можливість дуже обмежена і дозволяє провести оптимізацію на професійному рівні.

Що в такому разі дозволяють зробити вбудовані у конструктор можливості? Насправді це базові речі, необхідні для користувачів, які абсолютно нічого не знають про SEO і не хочуть нічого знати надалі. Власне, для таких випадків навіть надані можливості – це краще ніж нічого. Тим не менш, для людей, які хоч трохи знаються на SEO або хочуть використовувати сайт для бізнесу, цього вкрай мало.

Чи підходять конструктори сайтів для SEO 3

Конструктор сайтів дає змогу зробити кілька корисних дій.

  1. По-перше, він автоматично створює карту сайту та надсилає її пошуковим ботам.
  2. По-друге, конструктор контролює найважливіший файл robot.txt (щоправда, мінус у цьому, що цей файл не можна редагувати самостійно).
  3. По-третє, конструктор дозволяє легко додати до сайту Google Analytics.
  4. По-четверте, можна задати основні метадані і ключові слова, пов’язані з тематикою сайту.
  5. По-п’яте, всі конструктори сайтів підтримують адаптивний дизайн, що також дуже важливо, оскільки сьогодні більшість користувачів користуються мережею саме за допомогою смартфонів. Це добрий бонус.

Як оптимізувати сайт, створений за допомогою конструктора

Як уже було сказано, найкраще, що можна зробити, це перейти на звичайний хостинг та популярну CMS. Але слід визнати, що це не завжди і не для всіх буде найкращим вибором. Тому якщо ви сповнені рішучості йти до кінця не дивлячись на всі складності та обмеження, потрібно зосередитися на тому, що ви можете контролювати.

Варіантів не так багато. Для початку потрібно вичавити максимум з того, що дозволяє зробити конструктор із метаданими. Це невеликий перелік можливостей. Проте їх потрібно використовувати.

Чи підходять конструктори сайтів для SEO 4

Щодо основної стратегії, то вона має обертатися навколо контенту. Якісний контент, створений на основі професійного дослідження ключових слів, може звести нанівець практично всі недоліки, притаманні конструктору сайтів. Але треба розуміти, що дослідження ключових слів – це не просто необхідність вигадати кілька фраз, пов’язаних з вашою тематикою. Насправді це тривалий та стомлюючий процес, що вимагає кваліфікації та особливих навичок.

12.03.2019

Автор статьи: