Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Які переваги SEO-оптимізації?

Які переваги SEO-оптимізації? 1

SEO-оптимізація – це одна з найкращих маркетингових інвестицій, які можна реалізувати зараз. Це форма маркетингу, яка має найдовший термін служби і, отже, найвищу віддачу. Практично кожен власник бізнесу в мережі хоча б одного разу ставив собі питання: які саме переваги дає SEO? Перерахуємо найбільш очевидні.

SEO та маркетингова воронка

Маркетингова вирва (воронка) – це популярний інструмент та ефективна концепція, яка допомагає керувати продажами. Маркетологи часто виділяють різну кількість етапів, але в цілому маркетингова вирва складається з трьох частин: увага, бажання, дія.

Які переваги SEO-оптимізації? 2

Спочатку потенційний покупець повинен дізнатися про вас, і щось має привернути його увагу, потім має з’явитися бажання зробити певну дію. Після цього слідує конверсія. SEO супроводжує та посилює кожен етап. Звичайно, найважливіший крок маркетингової вирви – це перший крок. Пошукова оптимізація потрібна для того, щоб покращити видимість вашого сайту в мережі для залучення потенційних покупців. Потім набуває чинності ремаркетинг, оптимізація контенту, структурування ключових слів та інші інструменти.

SEO допомагає зайняти хороші позиції у пошуковій видачі

Пошукова оптимізація допомагає вимагати переваг перед конкурентами, завдяки чому ваш сайт може займати хороші позиції в пошуковій видачі. Цьому сприяють різні стратегії просування та оптимізації. Це і оптимізація контенту, і технічне SEO та багато іншого.

В принципі, займати ТОПові позиції не завжди необхідно. Можна вибрати інший шлях – зосередитися на залученні максимального цільового трафіку, а не на самих позиціях. Тим не менш, якщо все зробити правильно, сайт може зайняти хороші позиції щодо низки важливих запитів, що піде тільки на користь.

SEO підвищує довіру аудиторії

Якщо вам вдалося потрапити на першу сторінку пошукової видачі, вам вдалося завоювати довіру пошукової системи. Але це ще не все. Водночас високі позиції автоматично означають підвищення довіри аудиторії. Адже саме довіра відіграє ключову роль у той момент, коли потенційний покупець перетворюється на справжнього покупця.

Чому так відбувається? Це психологія. Люди схильні більше довіряти тим компаніям, які легко перебувають у мережі та займають високі позиції у пошуковій видачі. Частково це суб’єктивно. Адже далеко не факт, що найкращі компанії займають найвищі позиції в Google або в інших пошукових системах. Проте на практиці людям видається саме так.

Які переваги SEO-оптимізації? 3

SEO приваблює цільовий трафік

Це здається очевидним. Одна з основних цілей SEO-оптимізації – залучення трафіку з пошукових систем. Те, що це природний органічний трафік – дуже важливе, оскільки, як показує практика, саме з пошукових систем можна отримати по-справжньому стабільний потік відвідувачів достатнього обсягу.

Чинники, які враховуються під час оптимізації, численні. Це робота з ключовими словами, робота з метатегами, структурування розділів, оптимізація технічних аспектів, семантика. Насправді ніхто не знає скільки факторів SEO-оптимізації існує, але сотню нарахувати можливо.

SEO заощаджує бюджети на рекламу

Яка альтернатива у SEO-просування? Платний трафік через медійну мережу. Це відмінний вибір у цілій низці випадків, але в порівнянні з SEO будь-який трафік справедливо вважається дорогим.

Звичайно, SEO потребує певних витрат. Але при цьому ефект від добре виконаної роботи має довгострокову перспективу. Після просування трафік буде безкоштовним протягом усього часу, що залишився. У той час як надходження відвідувачів через рекламні мережі повністю зупиняється після припинення фінансування. Тим самим SEO – це хороша інвестиція, яка допомагає економити кошти.

SEO працює саме по собі

Коли сайт добре оптимізований, займає високі позиції в пошукових системах та користується довірою, залучення відвідувачів відбуватиметься автоматично, 24 години 7 днів на тиждень. Про це не треба буде замислюватись. У порівнянні з іншими варіантами залучення трафіку, які вимагають постійної уваги, SEO дає можливість трохи розслабитись та приділити увагу чомусь іншому.

Звичайно, це не означає, що SEO можна забути повністю. Щоб рости і навіть залишатися на рівні протягом тривалого часу, роботу з просування варто вести в постійному режимі. Проте це кардинально відрізняється від роботи з рекламними мережами, де потрібно оплачувати кожного потенційного клієнта або від роботи в соціальних мережах, які потребують постійного спілкування та реагування.

15.01.2022

Автор статьи: