Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

У чому відмінність інформаційних запитів від комерційних?

У чому відмінність інформаційних запитів від комерційних? 1

Складаючи семантичне ядро для проекту, слід чітко представляти різницю між комерційними та інформаційними запитами. Це розуміння допоможе усвідомлено розставляти пріоритети, точніше прогнозувати результати своєї роботи та ефективніше просуватися, залучаючи цільову аудиторію на сайт.

Різниця між інформаційними та комерційними запитами справді суттєва. Комерційні запити використовують, коли хочуть щось придбати, а інформаційні – під час пошуку інформації. Саме намір користувача визначає, який тип запиту використовуватиметься в пошуковому рядку.

Особливості інформаційних запитів

Левова частка всіх інформаційних запитів починається із запитання. Найпопулярніші з них: «як» , «що таке» , «чому» та «коли» . Крім питань, існує словник типових слів, які часто використовуються в таких запитах. Сюди входять іменники: «відгуки» , «опис» , «інструкція» , «характеристики» . Часто інформаційні запити доповнюють посиланнями на процес: «як зробити» , «своїми руками» , «самому» .

У чому відмінність інформаційних запитів від комерційних? 2

Інформаційні запити вигідно використовуватиме збільшення відвідуваності ресурсу, поліпшення його видимості. Інформацію про товари запитують набагато частіше, ніж роблять покупки, тому і віддача у вигляді трафіку тут значно вища. Причому за інформаційними запитами можна отримати відвідувачів, навіть якщо матеріал розташовується на другій або третій сторінці у пошуковій видачі.

Щодо особливостей просування за інформаційними запитами, то тут важливо витримати стандарт якості. Матеріали повинні нести сенс, користь та відповідати очікуванням. Релевантність та користь контенту важливіші за будь-які інші фактори, включаючи зовнішні посилання.

Особливості комерційних запитів

Комерційні запити легко дізнатися за семантикою та прив’язкою до геолокації, за згадкою у них населених пунктів. Насамперед у таких запитах присутні слова та фрази, пов’язані з наміром щось придбати. Це, наприклад, такі слова як “купити” , “замовити онлайн” , “з доставкою” , “ціна” , “недорого” .

Перевірити комерційний запит дуже просто. Достатньо ввести його в пошуковий рядок та вивчити видачу. У комерційних запитах чимало рекламних оголошень.

У чому відмінність інформаційних запитів від комерційних? 3

Геозалежність комерційних запитів виникає через те, що покупцю найчастіше потрібно знайти товар чи послугу саме у своєму населеному пункті. Приклад: “фотограф Київ” або “піца в Харкові” . Причому якщо йдеться про великі міста, то найчастіше користувачі вимагають не лише конкретний населений пункт, але ще й певний район свого міста. Наприклад – «ремонт ноутбуків у Києві Дарниця» .

Якщо інформаційні запити використовуються для наповнення блогу контентом, комерційні запити повинні використовуватися для приведення потенційних покупців та клієнтів на посадкові сторінки.

У чому відмінність інформаційних запитів від комерційних? 4

Особливість комерційних запитів – висока конкуренція. Оскільки комерційні запити приносять гроші, отримати їх намагаються усі. Відповідно, як і в будь-якому іншому конкурентному середовищі, ставки постійно підвищуються.

Контент під комерційні пошукові запити може бути як якісним, а й оптимізованим. Набуває значення будь-яка деталь, яка може дати нехай невелику, але перевагу. Юзабіліті, зовнішні посилання, довжина та технічні характеристики тексту, семантична розмітка та інші фактори є обов’язковими до застосування.

04.09.2020

Автор статьи: