Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Як знайти правду про SEO?

Як знайти правду про SEO? 1

У мережі можна знайти багато корисної інформації про SEO. Але поряд з корисною інформацією існує і матеріали, що вводять в оману. Причому останніх значно більше. Це може бути застаріла інформація, свідомо хибна чи ненавмисно спотворює факти. Як знайти правду?

Наскільки поширена дезінформація про SEO

Як наочний приклад помилок у SEO, можна розглянути популярний міф про так званий LSI-копірайтінг (латентно-семантичний копірайтінг), який спирається на ключові слова, підібрані певним чином.

Ось що пише про це в Твіттері провідний аналітик компанії Google: Такого поняття як ключові слова LSI просто не існує. Вибачте, але кожен, хто каже інше – помиляється».

Як знайти правду про SEO? 2

Цікаво, що незважаючи на те, що LSI – вигадка, в Інтернеті сьогодні можна знайти безліч статей і посібників з LSI ключових слів. З’явився навіть такий термін, як LSI-копірайтинг. Тільки в пошуковій системі Google за запитом LSI-копірайтинг знаходиться близько 41 000 результатів. Зрозуміло, що частина цих результатів не цілком релевантна запиту, проте це дуже багато.
Можна знайти не тільки статті та посібники, але також відео уроки, вебінари і навіть спеціалізовані сервіси – генератори LSI ключових слів тощо. На перших місцях пошукової видачі на запит «ключові слова LSI» також відображається однойменна стаття з Вікіпедії. У статті докладно розбирається теорія LSI ключових слів, даються поради веб-майстрам, перераховуються вимоги до написання LSI-текстів тощо.

Таким чином, нефахівцю (а часом і фахівцю) непросто розібратися, де правда, а де міф. Це може призвести до проблем, коли зусилля команди спрямовані у неправильному напрямку. Уявіть, що ви вирішите витратити безліч сил і грошей на LSI ключові слова, які нічого не дають на практиці (яких, відверто кажучи, просто не існує).

Хто і як вигадує міфи в SEO – цікаве питання, але другорядне. Головне – це вміти практично відрізняти правду від вигадки. Як це зробити? Як знайти правдиву інформацію про SEO, коли пошукова видача відображає десятки тисяч матеріалів, що вводять в оману, на перших сторінках видачі? Для цього потрібно розрізняти думки та факти, а також дістатися першоджерела інформації.

Посилання на першоджерело

Ось простий приклад. У мережі можна знайти публікації про те, що пошукові системи намагаються перевіряти тексти на правдивість. Наприклад, якщо факти, викладені у статті, не відповідають дійсності, є всі шанси, що така стаття рано чи пізно буде песимізована, попри все. Чи це відповідає дійсності?

Щоб це перевірити, потрібно дістатися першоджерел. У разі першоджерело підтверджує цю інформацію.
Так, офіційний блог YouTube повідомляє про те, що найближчим часом буде скорочено кількість рекомендованого користувачам контенту, який вводить в оману. Причому здійснюватиметься це, зокрема, за допомогою машинного навчання.

Іншим доказом може бути публікація на офіційному сайті Google AI, присвячена автоматичній перевірці фактів за допомогою штучних нейронних мереж із глибоким навчанням.

Як знайти правду про SEO? 3

Чи впораються алгоритми пошукових систем з величезною кількістю дезінформації в інтернеті, зокрема щодо SEO? Може бути. Але поки що цього не сталося повною мірою, є сенс дуже ретельно перевіряти будь-яку інформацію, яка впливає на прийняття важливих рішень.
Звичайно, ретельна перевірка інформації потребує багато часу та зусиль. Крім того, потрібно знати ресурси, що заслуговують на довіру, і постійно стежити за ними, щоб бути в курсі змін. Однак це необхідно, тому що в іншому випадку цілком ймовірно, що ви витрачатимете весь свій час і сили в, скажімо так, неперспективних напрямках.

Втім, є й інший шлях. Якщо ви не хочете глибоко занурюватися в тонкощі SEO і розбиратися в тому, де, все-таки, правда, а де вигадка – зверніться в SEO-компанію, що заслуговує на довіру.

18.10.2019

Автор статьи: