Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Чому не можна відмовитись від SEO?

Чому не можна відмовитись від SEO? 1

Теоретично існує маса потенційних джерел трафіку, які, здавалося б, нічим не гірші за пошукові системи. Соціальні мережі, тематичні розсилки, рекламні кампанії, форуми та групи – перераховувати можна ще довго. Тим не менш, більшість маркетологів погоджуються з тим, що відмовлятися від SEO та просування у пошукових системах не можна. І, в принципі, з цим все згодні, але все ж таки варто відповісти на питання – чому?

Можна по-різному класифікувати аргументи на користь органічного трафіку із пошукових систем та SEO. Наприклад, можна скласти список із п’яти пунктів. Але можна з дванадцяти чи двадцяти. Це довільно. Однак можна виділити три основні факти, без яких решта просто не працюватиме, хоч би скільки їх було. SEO та просування у пошукових системах це:

  1. практично невичерпне джерело трафіку;
  2. високий рівень довіри з боку користувачів;
  3. відмінна окупність.

Пошукові системи – це основне джерело трафіку

Органічний пошук більшості компаній – це важлива частина вирви продажів. Найчастіше саме за обсягом цільового трафіку із пошукових систем можна судити про успішність проекту. Це відмінний показник та критерій. Можна сказати – загальноприйнятий.

Чому не можна відмовитись від SEO? 2

Ні соціальні мережі, ні реклама, ні щось інше просто не може конкурувати з пошуковими системами за більшістю критеріїв, а тим більше за обсягом трафіку, що залучається. Як показує статистика, левова частка трафіку практично на будь-якому проекті надходить саме з пошукових систем. Це не дивно, якщо врахувати, що більшість користувачів використовують пошукову систему принаймні один раз на день. Звідки ще міг приходити трафік у таких обсягах?

Таким чином, якщо не приділити уваги просуванню в пошукових системах, є всі шанси упустити більшу частину потенційних покупців чи клієнтів.

Зміцнення довіри до бізнесу

SEO зміцнює довіру до бізнесу, що позитивно впливає на продаж. Користувачі звикли до того, що сайти, що заслуговують на довіру, зазвичай розташовуються на вершині пошукової видачі. Принаймні у першій десятці. Якщо сайт приваблює відвідувачів лише за допомогою реклами і при цьому не з’являється в органічній видачі, це підозріло.
Звичайно, реклама – це також важлива частина маркетингу і відмовлятися від неї було б нерозумно. Але реклама, на відміну органічного пошуку, не викликає довіри у відвідувачів. Не кажучи вже про те, що частина потенційних клієнтів та покупців ніколи не натискає на рекламні оголошення важливо.

Крім того, більшість покупців вважають за краще проводити невелике дослідження перед покупкою або замовленням послуги. Дослідження проводиться, як не важко здогадатися, у пошуковій системі. І багато що, якщо не все, залежатиме саме від того, що зможе знайти потенційний покупець про компанію. На щастя, видимістю в пошукових системах можна керувати – потрібно лише докласти зусиль і витратити деякий час.

SEO коштує відносно недорого

Звичайно, якісна оптимізація та просування у пошукових системах коштує грошей. Але загалом, це не так дорого і виграш буде, швидше за все, значно більшим, ніж витрати. Основний секрет у тому, що якісне SEO може працювати роками.

Чому не можна відмовитись від SEO? 3

Трафік від рекламної кампанії вичерпується саме тоді, коли закінчується рекламний бюджет, а соціальних мережах будь-який контент швидко «тоне» в нескінченному потоці нової інформації. SEO ж дозволяє досягти ситуації, коли трафік генерується як би “сам собою”. Залучення відвідувачів із пошукових систем, по суті, безкоштовно та практично не має лімітів.

Інвестиції в SEO – це довгострокові інвестиції. Це також слід враховувати. Результат буде миттєвим і спочатку доведеться вкласти у проект гроші, час та сили. До того ж, у конкурентних нішах, де гостро відчувається «гонка озброєнь», проект необхідно підтримувати в актуальному стані та час від часу вносити корективи.
Чи можна вважати початкові інвестиції та тривалий термін до результату свого роду недоліком SEO? Можливо це можна було б вважати певним недоліком, якби були інші варіанти, що дозволяють порівнювати та відзначати плюси та мінуси, зважуючи всі «за» та «проти». Але річ у тому, що альтернативи не існує.

16.01.2020

Автор статьи: