Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Як налаштувати ефективну рекламу у Facebook Messenger

Як налаштувати ефективну рекламу у Facebook Messenger 1

Реклама у Facebook Messenger – це ефективний рекламний інструмент. Facebook Messenger є найкращим додатком у світі за кількістю завантажень. Має 1,3 мільярда користувачів щомісяця. Тим часом лише 31% компаній використовують його.

Отже, ви хочете зробити ставку на майбутнє соціальних мереж, або вас цікавлять десятки різних способів використання програм для обміну повідомленнями, щоб залучити свою аудиторію прямо зараз, ми покажемо вам, як використовувати рекламу в Facebook Messenger. Спілкуватися із клієнтами. І конвертувати.

Налаштування рекламного повідомлення Facebook Messenger

По-перше, є два абсолютно різні способи реклами за допомогою Messenger.

Click-to-Messenger

Ці оголошення є традиційними рекламними оголошеннями в стрічках новин Instagram або Facebook. Але є відмінність: заклик до дії розпочати розмову з вашим брендом у Facebook Messenger.

Вони можуть бути використані для:

➤ залучення клієнтів

➤ укладання угоди

➤ відповідей на запитання чи підтримка

➤ початок розмови (це означає, що ви зможете використовувати платні повідомлення у майбутньому)

Рекламні повідомлення в месенджері

Це повідомлення, яке відображається у вхідних повідомлень месенджера вашої аудиторії.

Щоб запобігти спаму, Facebook дозволяє надсилати рекламні повідомлення лише тим людям, які вже розпочали розмову з Вашою Сторінкою. (Найпростіший спосіб розпочати спілкування через Click – to – messenger).

Спонсороване повідомлення може бути фото, відео, карусель або динамічним оголошенням.

Часто такого роду реклама є пропозицією, оголошенням або повідомленням, яке вимагає відповіді, або спрямовує людей до цільової сторінки.


Така реклама може бути використана для:

➤ розвитку постійних відносин

➤ повторного спілкування з аудиторією

➤ повідомлення вашої найлояльнішої аудиторії про акції або спецпропозиції

Тепер розглянемо інструкцію з налаштування одного або обох способів просування у месенджер.

Крок 1. Створіть кампанію

Створіть нову кампанію в ADS Manager.

Як завжди, спочатку переконайтеся, що ви створили бізнес-сторінку Facebook. Крім того, ви можете використати Бізнес-менеджер.

Крок 2: Виберіть вашу маркетингову мету

Facebook рекомендують вибирати повідомлення як маркетингову мету для будь-якого типу реклами. Це дозволить Facebook автоматично показувати ваші оголошення людям, які швидше за все напишуть вам.

Тим не менш, якщо ви створюєте оголошення з кліком в месенджер, ви також можете вибрати Конверсії або Трафік як свою мету. (Мета конверсії є особливо корисною, якщо ви використовуєте Facebook Pixel для продажу.)

Крок 3: Назвіть кампанію

Назвіть свою кампанію, щоб потім було легше її ідентифікувати. Це також етап, на якому ви вибираєте, чи ви хочете перевірити свої оголошення на Facebook. Крім того, чи збираєтеся ви оптимізувати свій бюджет, що може бути корисним, якщо ви використовуєте кілька наборів оголошень.

Крок 4 Виберіть тип реклами

Спочатку підтвердьте назву групи об’яв.

Тепер у вас є вибір: ви робите оголошення “Клік у месенджер” або рекламне повідомлення?

Якщо ви вибираєте спонсорське повідомлення, звичайно, вам потрібно буде вибрати сторінку, звідки ваше повідомлення прийде. Зверніть увагу, що з огляду на популярність іншої програми для обміну повідомленнями Facebook, WhatsApp, ви також можете попросити людей зв’язатися з вами. Цей вибір залежатиме від демографічних характеристик аудиторії: де вони живуть? Який додаток вони воліють?

Крок 5: Визначте цільову аудиторію

Тут ви можете створити нову аудиторію або ефективно використовувати свою аудиторію.

Якщо ви створюєте нову: виберіть місце розташування вашої ідеальної аудиторії, вік, стать та інтереси. Ви також можете настроїти поведінку користувача. Ви хочете знайти людей, які взаємодіяли з вашою сторінкою або людей, які ніколи не чули про вас? Це буде залежати від ваших спільних цілей у маркетинговій стратегії у соціальних мережах.

Крім того, якщо ви знаходитесь в процесі розробки бота Facebook Messenger для подальшої розробки стратегії обміну повідомленнями, ви можете використовувати реєстрацію подій додатків, що настроюється, щоб отримати ще більш детальну інформацію про вашу аудиторію. (Наприклад, ви можете орієнтуватися на людей, які раніше спілкувалися з вашим ботом або кликали на заклик до дії Messenger.)

Крок 6. Виберіть місця, де ваше оголошення відображатиметься

У цьому випадку можна дозволити Facebook автоматично вибирати, де розміщуватимуться ваші оголошення. Якщо ви хочете зменшити кількість людей, які бачать ваші оголошення, ви можете скасувати вибір розташування (та пристроїв).

Рекламні повідомлення будуть автоматично розміщуватись у поштових скриньках Messenger поруч із звичайними повідомленнями та між ними.

У той же час, реклама «Повідомлення» відображатиметься у Instagram та Facebook, у Messenger.

Крок 7: Вкажіть свій бюджет та графік

Тут ви вирішуєте, як довго показуватиметься ваше оголошення, і скільки ви готові заплатити за цей час.

Як рекламні повідомлення, і рекламні кліки в месенджері оплачуються показ. Максимальна сума ставки у розділі «Контроль витрат» означає максимальну ціну за тисячу показів, яку ви платитимете. Ваша ціна за результат має бути нижчою. (А якщо це не так: див. Крок 8).

Просто пам’ятайте, що чим менша ваша цільова аудиторія, тим дорожче її досягнення.

Крок 8 Налаштуйте своє оголошення

Це найцікавіше.

Найкращі лайфхаки для написання спонсорського повідомлення:

➤ Увімкнути зображення (оскільки відео поки не підтримується.)

➤ Додайте персоналізацію (ви можете вітати свого одержувача на ім’я)

➤ Придумайте відповіді на авто, які стосуються будь-яких питань, які можуть виникнути у вашої аудиторії.

Найкращі лайфхаки для оголошень “Дзвінок у месенджер”

  • Виберіть будь-який заклик до дії, який ви надаєте перевагу (це не обов’язково має бути «Надіслати повідомлення», це може бути «Зв’яжіться з нами», «Докладніше» тощо).
  • Увімкніть зображення або, краще, відео.
  • Попередньо перегляньте рекламу у всіх місцях розміщення, включаючи Instagram, щоб переконатися, що вона виглядає чудово на всіх пристроях.
  • Дайте зрозуміти, що натиснувши на оголошення, ви потрапите до Messenger.

Приклади ефективних рекламних кампаній у Facebook Messenger

Чат-бот Ральф – помічник з вибору ідеального подарунка LEGO

У 2018 році LEGO використала рекламу «натисни та відправляй» з короткими відеороликами, щоб привернути увагу до свого чат-робота Ральфа, який рекомендує подарунки.

Джерело: Facebook

Аналіз результатів показав, що ці рекламні кліки в месенджер призвели до збільшення рентабельності інвестицій у рекламних оголошеннях у 3,4 рази, порівняно з рекламою, що вела на сайт LEGO.

Крім того, оголошення, за якими переходили в Messenger, були на 71% дешевшими, ніж оголошення, оптимізовані для кліків в цілому. Нарешті, покупці, які здійснили покупку за допомогою реклами ‘click-to-messenger’, витратили на сайті майже вдвічі більше.

Висновок: аналізуйте рекламні оголошення. Для підвищення продажів використовуйте стратегію Facebook Messenger (чат-бота Facebook Messenger) – щоб вести людей далі по вирві продажів.

Абсолют Горілка

Абсолют досяг 4,7-кратного збільшення продажів завдяки кампанії Messenger, що пропонує безкоштовні напої (і поїздку додому) своєї цільової аудиторії.

Джерело: Facebook

Бот бренду Bartender (який перебував у барі, а також пропонував купон Lyft) заробив 36% показника залучення.

Акція спочатку була доступна в чотирьох штатах: Денвер, Нью-Йорк, Чикаго та Даллас.

По суті:

Клієнти обрали один із трьох коктейлів.

Отримав промо-код.

Показали код у місцевому барі, щоб отримати безкоштовний напій.

Потім вони чекали на повідомлення, що підтверджує, що вони отримали безкоштовний напій.

Надіславши повідомлення боту компанії Lyft, учасник безкоштовно доставлявся додому.

Результати кампанії були в 2 рази більші, ніж прогнозувалося.

Висновок: якщо ви виходите на новий ринок або деякі з ваших продуктів працюють не так добре, як інші, запропонуйте безкоштовну послугу. Надішліть повідомлення вашим клієнтам із пропозицією додаткового бонусу за те, що вони діляться вашою промо-пропозицією із друзями через Messenger. Пропозицію обмежте у часі – щоб створити відчуття терміновості.

Анонс продукту Love Your Melon

Бренд Love Your Melon використав спонсорські повідомлення, щоб оголосити про свою нову лінійку в’язаних шапок.

Джерело: Facebook

Звертаючись виключно до людей, з якими вже спілкувалися через Facebook Messenger, Love Your Melon заробила у 14 разів більше витрат на рекламу. Вони також отримали на 19% більше переходів на сайт за ціною 0,15 дол. США за клік.

“Ми вирішили спробувати повторно залучити клієнтів за допомогою рекламних повідомлень. Результати підтвердили, що реклама в Messenger дійсно працює. Ми плануємо й у майбутньому запускати кампанії у Messenger, у тому числі для пошуку нових клієнтів”.

Аарон Нафт
Рекламодавець, Love Your Melon

Висновок: рекламні повідомлення надають вашому бренду доступ до аудиторії персонально.

Переконайтеся, що ви пропонуєте те, що люди дійсно хочуть знати, або ризикуєте бути заблокованим.

Отримайте максимум рекламного бюджету на Facebook з seo-studio.ua. Спробуй сьогодні!

29.10.2019

Автор статьи: