Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

3 найважливіші фактори для просування будь-якого сайту

3 найважливіші фактори для просування будь-якого сайту 1

Як пошукові системи дізнаються, які сайти високо ранжувати, а які – ні? Щоб це визначити, розробники пошукових движків реалізовують алгоритми, що налічують буквально сотні факторів, кожен із яких має значення для SEO. Однак, як говорить закон Парето, лише невелика частина цих факторів забезпечує максимальний результат. Ось три фактори, на яких варто зосередитися в першу чергу.

Зміст

Люди відвідують сайти завжди з якоюсь певною метою – вони шукають цікавий для них контент або сервіс. І якщо сайт містить те, що шукають користувачі, він відвідуватиметься. Хороший контент відповідає стандартам та очікуванням. Ідеальний контент перевершує їх.
Наприклад, ціль сторінки товару полягає в тому, щоб точно надати інформацію про цей товар. Не завадить надати можливість порівняння товарів, оскільки це зручна і корисна функція, до якої багато користувачів вже звикли.
Крім того, контент має бути релевантним. Щоб досягти цього, потрібен тільки здоровий глузд, щоб точно зрозуміти ті фрази, які використовують користувачі при пошуку, та їх цілі.

3 найважливіші фактори для просування будь-якого сайту 2

Слід переконатися, що сайт служить цілям тих людей, яких необхідно залучити на сайт. Якщо зміст сайту приваблює не цільову аудиторію, а цільової аудиторії не потрібний контент, який є на сайті – це очевидний провал. До речі, це більш поширене, ніж можна було б подумати.

Наприклад, на сайті можуть використовуватися дуже специфічні терміни або складні назви марок та моделей техніки англійською мовою, у той час як більшість потенційних покупців використовують простішу мову для запитів, до того ж російською.
Найбільш поширена помилка, яка найчастіше зустрічається на комерційних сайтах, включаючи B2B, – це засилля професійного жаргону. Який зазвичай не збігається з тим, як не-фахівець шукатиме ту чи іншу тему, послугу чи товар. Щоб уникнути цих помилок, слід проводити об’єктивні дослідження.

Два інші ТОПові фактори, здатні кардинально вплинути на долю будь-якого сайту, мають технічний характер. Тому з ними розібратися значно простіше.

Метадані

Другий фактор, на якому слід зосередитись насамперед – це якісні та ефективні метаописи. Насправді це не зовсім фактор ранжування. Але теги, які описують контент на сторінці, дуже важливі, тому що дають можливість отримати контрольований фрагмент тексту в пошуковій видачі та при репостах у соціальні мережі. Чому це таке значення?

Все очевидно. Справа в тому, що саме по невеликому фрагменту тексту (сніппету), користувачі можуть вирішити, який з багатьох результатів пошукової видачі краще підходить для вирішення їх завдання. Іншими словами, сніпет дозволяє прийняти рішення про те, чи варто заходити на той чи інший сайт або краще пройти повз. Відповідно, якщо не працювати над метаописами, то можна отримати досить сумну картину, коли сайт займає в цілому непогані позиції в пошукових системах, але при цьому кількість заходів все одно не така велика, як хотілося б.

У метадані також слід включити заголовки.

3 найважливіші фактори для просування будь-якого сайту 3

Швидкість завантаження та зручність для користувачів

Швидкість завантаження, продуктивність сторінки та її зручність для користувачів суттєво впливають на SEO та конверсії. Це два в одному, тому цей фактор займає третє місце в ТОПі найважливіших факторів сео просування.

Звичайно, огидне юзабіліті та низька швидкість завантаження не робить сайт абсолютно безнадійним. Можна знайти приклади успішних проектів, які, незважаючи на повільність і невдалий дизайн, все-таки займають хороші позиції в пошуковій видачі. Деякий дискомфорт при використанні будь-якого сайту не скасовує автоматично його переваг і не перекреслює всі переваги. Зокрема унікальний контент, який не можна знайти ніде в іншому місці.

Тим не менш, представники пошукових систем не втомлюються регулярно повторювати, що швидкість завантаження та юзабіліті – це важливий фактор ранжирування, що суттєво впливає на позиції. А, крім того, як показують сотні досліджень, продуктивність та швидкість завантаження прямо впливає на кількість продажів. Чим швидший і зручніший сайт для користувачів, тим охочіше ним користуються.

Оскільки фактори ранжирування з часом змінюють свою вагу та значущість, є сенс оновлювати пріоритети. Це дозволить завжди зосереджуватися на головному, щоб отримати максимум користі від зусиль, що витрачаються.

11.09.2020

Автор статьи: