Агенція з розкрутки сайтів
працюємо з 2006 року

Як правильно купувати посилання для SEO?

Як правильно купувати посилання для SEO? 1

Найшвидший і найефективніший спосіб збільшити трафік на сайт – отримати більше зворотних посилань. Багато власників сайтів посилання просто купують. Питання в тому, наскільки це робоча схема на даний момент, чи це справді спрацьовує і чи можна обдурити алгоритми пошукових систем? Чи будуть штрафні санкції, якщо факт покупки посилань буде виявлено? Більшість власників сайтів ставили собі такі питання.

Посилання – це одна з найбільших проблем на будь-якому сайті. Враховуючи різноманітні види штрафів, які накладають пошукові системи за будь-які провини, пов’язані з отриманням зворотних посилань, ця проблема дуже актуальна. Насправді побудова посилання – це трудомістка робота, що вимагає розумних і зважених рішень. Особливо якщо йдеться про можливість посилання купувати.

Що таке зворотні посилання

Зворотне посилання – це просто посилання, яке веде на іншу сторінку. Наявність зворотних посилань на будь-яку сторінку підвищує її рейтинг та довіру з боку пошукових систем. Логіка дуже проста: якщо на сторінку посилаються, значить ця сторінка заслуговує на те і тому розумно буде ранжувати її вище в пошуковій видачі. Таким чином, для просування сайту бажано отримати якнайбільше зворотних посилань з якісних ресурсів. Після цього трафік на сайті істотно збільшуватиметься.

Існує ціла теорія, що стосується зворотних посилань та побудови профілю посилання. Є різні способи та методи отримання посилань, їх коректної оцінки, правильного розміщення у певному оточенні тощо. Але перш ніж приступати до використання цих стратегій та методів, важливо зрозуміти, як платні посилання можуть чи не можуть вплинути на рейтинг сайту та чим це може загрожувати.

Як правильно купувати посилання для SEO? 2

Що таке платні посилання

Існує ідеальне уявлення про посилальний профіль та реальне. В ідеальному випадку, посилання не повинні купуватися. Натомість їх потрібно заробляти чесно. Якщо контент на вашому сайті буде цінним, він майже автоматично отримає деяку кількість посилань (інші люди будуть посилатися на ваш сайт) і профіль буде рости природним чином.

Тим не менш, багато власників сайтів намагаються купувати зворотні посилання. Це потрібно, щоб банально виживати у висококонкурентному середовищі, в якому буквально мільйони сайтів намагаються перемогти у боротьбі за увагу відвідувачів та пошукових систем.

У разі платних посилань сайт платить іншим ресурсам через те, що вони розміщують на нього посилання. Але треба мати на увазі: масова закупівля посилань пошуковими системами заборонена і може призвести до серйозних наслідків. У тому числі і до штрафів, після яких практично неможливо відновитись. Отже, якщо сайт планується розвивати «довго», краще триматися подалі від подібних методів побудови посилань.

Чи можна обдурити пошукові системи

Недосвідчені веб-майстри і власники сайтів зазвичай недооцінюють, наскільки алгоритми пошукових систем стали розумнішими останнім часом. Здатність пошукових систем збирати та інтерпретувати дані набагато більше, ніж ми собі уявляємо. Тому сайт, який регулярно закуповує посилання для побудови профілю, швидко визначається, після чого слідує песимізація.

Пошукові системи можна обдурити. Однак немає гарантії, що завтра цей обман не буде визначений з усіма наслідками, що звідси випливають. І, швидше за все, це станеться. Крім того, у пошукових системах існують відділи із фахівців, які вручну займаються перевіркою підозрілих сайтів. А вже ці відділи напевно обдурити не вдасться.

Як правильно купувати посилання для SEO? 3

Найпростіше факт покупки посилань визначається за характерними патернами або списком сайтів, які вже були помічені в чомусь подібному. Зокрема існує досить багато сайтів, створених з метою розміщення на своїх сторінках посилань за гроші. Якщо на одному з таких ресурсів з’явиться посилання на ваш сайт, це може стати «тривожним дзвінком» для пошукових систем і вони намагатимуться уважніше до вас придивитися.

Як купувати посилання правильно?

Чому платні посилання часто призводять до негативних наслідків чи просто не працюють, як очікувалося? Здебільшого тут спрацьовує два чинники. По-перше, використовувані канали для покупки посилань були раніше скомпрометовані та позначені пошуковими системами. По-друге, якщо сайт явно низької якості і при цьому у нього швидко зростає профіль посилання – це явна ознака маніпуляції. Тому можна вирішувати проблему з посилальним профілем.

Для початку слід зазначити, що розміщувати посилання за гроші не заборонено в принципі. Важливо, як саме це робиться. По суті, такий крок із боку пошукових систем призвів би до заборони реклами у принципі як явище. Це було б абсурдно. Звичайно ж, будь-який сайт може чесно купувати зворотні посилання, розміщувати рекламу на різних ресурсах і тим самим залучати відвідувачів. Однак при цьому важливо дотриматись низки вимог.

  1. Сайт має бути гарної якості. Якщо ви хочете наростити профіль посилання, ваш сайт повинен відповідати цьому посиланням профілю. Навіть якщо покупні посилання, все одно важливо переконатися, що теоретично ви могли б заробити певну кількість посилань і згадок за якихось обставин.
  2. Краще відмовитися від сайтів, що скомпрометували себе, які регулярно розміщують посилання на різні ресурси за плату. І тим більше від так званих бірж посилань. Краще знаходити тематичні ресурси, сайти та блоги, зв’язуватися з їхніми власниками та домовлятися індивідуально. Це займає час, але тільки так можна отримати справді якісні зворотні посилання, які спрацюють.
  3. Нарощувати профіль посилання потрібно максимально природним чином. У реальному житті далеко не всі сайти будуть посилатися на якийсь інший ресурс з акуратним вписуванням потрібного анкору (текст посилання), який посилено просувається зараз. Швидше за все, частина посилань буде зовсім без анкорів, частина з випадковими словами, що нічого не значать, і так далі. Крім того, посилання краще нарощувати поступово. Це не має бути одноразова акція, під час якої буде розміщено тисячі посилань на різних ресурсах.
25.02.2019

Автор статьи: